A nap idézete

2009. január 8., csütörtök

Nem vagyok magyar

Már megint nem vagyok magyar... Sőt! Érzőszívű és igazságszerető sem vagyok... Már ha hinni lehet annak, hogy Morvai Krisztina nyilatkozatát valóban "minden érzőszívű és igazságszerető magyar honfitársa nevében" tette a palesztin követség előtt.
Lehet, hogy a memóriámmal van megint a baj? Valahogy nem emlékszem arra, hogy én valaha is az elhangzottak szellemében foglaltam volna állást, és felkértem, vagy akár csak felhatalmaztam volna ezt az elmeháborodott némber benyomását keltő nőszemélyt, hogy nevemben ilyen nyilatkozatot tegyen. Nem, nem tettem ilyet, ezek szerint tehát nem vagyok a fent felsoroltak egyike sem. De ha ez a Morvai Krisztinától és a vele szimpatizálóktól való elhatárolódás jele, akkor büszkén vállalom és vallom mindezt.
De akkor mi vagyok? Saját besorolásom szerint olyan ember vagyok, akinek semmi baja sem a zsidókkal, sem a palesztinokkal, sem a cigányokkal, sem egyéb nációval... még ezekkel a jó magyar hazafiakkal sem. Nekem csak a terrorizmussal, a fasizmussal, nacionalizmussal, a bűnözéssel, és legfőképp az emberi ostobasággal van bajom. Azt ugyanis nagyon rosszul viselem...Forrás: hvg.hu

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése